CAT


CAT.


El duo Ribera Sàbat, formació integrada pels guitarristes catalans Maria Ribera Gibal i Jordi Sàbat Cots, té com a principal determinació artística la interpretació d'obres de compositors ibèrics, en especial de principis del segle XX, ampliant el repertori estricte de guitarra amb arranjaments originals d'obres escrites per a altres instruments. Amb més d’una dècada de trajectòria junts han realitzat concerts en festivals, conservatoris i cicles de música a Europa, Xina, Japó, Argentina.

Actualment els membres del duo compaginen la seva activitat concertística amb la tasca pedagògica i la investigació musicològica. Maria és Doctora en Història de l'art per la Universitat de Barcelona, havent realitzat una destacable investigació sobre aspectes de la història de la guitarra a Catalunya, i el mestre Emili Pujol, a qui també li dedicà un àlbum en solitari i un llibre recentment publicat. Jordi és arranjador i també compon. Junts també van ser guanyadors del Concurs de Música de Cambra del Festival Ciutat d'Elx en l'edició del 2014.


NOU CD! SARDANA!

El duet de guitarres Ribera-Sàbat presenta el seu nou àlbum Sardana, enregistrament que conté una petita part dels fruits d'una dècada de feina i emocions al voltant de la música. El mestre Emili Pujol deia: «La música pot expressar tot allò que ens envolta i tots els estats de l'ànima; la seva missió més gran és la de disminuir la prosa de la vida, elevant el nostre esperit a les més altes regions de la bellesa ideal i emotiva; busqueu sempre a la música la poesia que l'engendra». Sardana recull l'ambient musical de la Catalunya de la primera meitat del segle XX, passant pel modernisme i el noucentisme. L'oient podrà escoltar un bon grapat de sardanes, però també peces d'altres temperaments; quasi totes elles originals en el format de dues guitarres i arreglades per a aquesta formació pel mateix duo. El disc inclou obres d'Enric Granados, Gaspar Cassadó, Manuel Blancafort, i del Llibre Vermell de Montserrat.

Enllaça a cada web per saber més sobre els seus projectes individuals:

www.mariariberagibal.com

www.jordisabatcots.com